Препорачај ги овие 5 евтини ткаенини за завеси

При изборот на ткаенини за завеси, можете да размислите од овие аспекти:

l Ефект на засенчување — Кога избираме завеси, прво мора да размислиме каде е закачено и колку засенчување е потребно.

l Звучна изолација — Ако сте почувствителни на надворешни звуци, можете да изберете некои завеси со подебели ткаенини за звучна изолација за да го намалите влијанието на надворешниот шум и да одржите тивка и удобна околина во просторијата.

l Стилови — Како да изберете завеси, што главно зависи од стилот на домот, различните стилови се усогласуваат со различни текстури и бои, така што завесите изгледаат добро, а не наметливи.

Споделете 5 исплатливи ткаенини за завеси:

Проѕирна завеса

Изведбата на засенчување на проѕирните завеси е генерално само околу 20-30%, што може да игра само одредена улога во засенчувањето и да ја зголеми приватноста во затворен простор, но сепак е добро во создавањето атмосфера.Поубава е и разноврсна.Се препорачува да го усогласите со завеси.

图片1

CоттонLинен

Нијансата на памучните и ленените завеси може да достигне околу 70-80%, што може да се користи во дневните дневни соби.Во исто време, стилот е релативно елегантен, тивок, секојдневен и природен, погоден за модерни, нордиски и пасторални стилови на домови.

图片2

Свила

Завесите од свилена ткаенина можат да го блокираат светлото до околу 70-85%.Меката и мазна текстура и сјајниот сјај им даваат на луѓето чувство на елеганција и луксуз, што е посоодветно за европски и американски стилови на домови.

图片2

Cхенил

Текстура на шенил, степенот на засенчување може да достигне околу 85%, материјалот е густ, велурот е дебел, чувството на рака е меко и мазно, а декорацијата е добра.Убавата и елегантна шанила ткаенина им дава на луѓето мирно и зрело чувство, погодно за кинески, американски и европски стилови.

图片3

Кадифе

Кадифените завеси од кантирано, со ефект на засенчување од околу 85%, се дебели, меки и класични и елегантни, а повеќе одговараат за европски, американски, модерни и други стилови.

图片4


Време на објавување: Мар-05-2022 година